activity tracker

Wat kun je allemaal met een activity tracker?

Nu het nieuwe jaar weer is begonnen is het hoog tijd om de goede voornemens in de praktijk te brengen. Ga jij stoppen met roken? Doe je mee aan Dry January? Ga je gezonder eten? Of meer sporten? Wellicht ben je van plan te beginnen met hardlopen, om je wat fitter te gaan voelen. Dan is het natuurlijk wel leuk om te zien of je vooruitgang boekt. Want je kunt voor je gevoel wel lekker gelopen hebben, maar het is pas écht leuk als je het kunt meten! Daarvoor zijn er speciale horloges op de markt, die we activity trackers noemen. En deze meten meer dan alleen je gelopen afstand. Véél meer! Benieuwd wat je met zo’n activity tracker allemaal kan? Lees dan gauw verder!

Waarom een activity tracker aanschaffen?

Een activity tracker fungeert vooral als de welbekende stok achter de deur. Herken je de situatie dat je alleen naar de sportschool gaat als er iemand met je meegaat? Nou, hardlopen doe je in veel gevallen alleen. Maar doordat je de resultaten van je hardloopsessie kunt meten, raak je gemotiveerd om de volgende keer sneller te gaan! Bovendien biedt het je veel meer inzicht in het effect van je sportactiviteiten. Hoeveel calorieën heb je bijvoorbeeld verbrand in dat halfuurtje hardlopen? Een activity tracker vertelt je dit soort gegevens!

De functies van de activity tracker

Iedere activity tracker is standaard uitgerust met een stappenteller. Deze kun je de hele dag om houden om bij te houden hoeveel je beweegt. Ook tijdens het hardlopen meet deze natuurlijk je stappen. Verder beschikken de meeste activity trackers over een calorieënteller, een hartslagmeter en kunnen ze meten hoeveel je slaapt. Maar daarnaast zijn er meer geavanceerde activity trackers, die nog veel meer functies hebben!

Zo zijn er horloges die het aantal gelopen meters laten zien en uitgerust zijn met een GPS-systeem. Zo kun je later, via een koppeling met je smartphone, precies zien waar je gelopen hebt en op welke stukken je bijvoorbeeld harder of juist langzamer liep dan het gemiddelde. De connectiviteit met je smartphone of computer is sowieso een ontzettend handige eigenschap van de wat geavanceerdere activity trackers. Op deze manier krijg je nog meer inzicht in je prestaties, wat motiverend werkt!

Is een activity tracker ook wat voor jou? Op de website van FEN – Fit Electronics Nutrition – kun je er voor een mooie prijs eentje kopen!