Waarom online shoppen bij een drogist zo makkelijk is

Steeds meer winkels zien hun omzet in de fysieke winkels teruglopen, terwijl de online omzet alleen maar verder stijgt. Een soort winkel dat je op internet steeds meer terugziet is de online drogist. Waarom vinden we het zo prettig om onze drogisterijartikelen online te kopen?

Het is er lekker rustig

Er zijn van die drogisterijen waar het altijd druk is, te druk voor de ruimte van het pand. Je botst er tegen kinderwagens aan, kunt er je kont niet keren en hebt terwijl je alle soorten shampoo staat te vergelijken altijd wel iemand die in je nek staat te hijgen.

Online heb je dit probleem niet. Je shopt lekker vanuit je huis, dus niemand die in de weg kan staan of in je nek kan staan hijgen. Hoeveel mensen er ook tegelijk aan het shoppen zijn in de drogist online, je hebt geen last van elkaar en loopt en staat elkaar niet in de weg. Heerlijk, zo wordt een bezoekje aan de drogist opeens een stuk meer ontspannen.

Neem lekker de tijd

Sta je net alle soorten shampoos te bekijken of een moeilijke keuze qua merk tandpasta voor te bereiden, staan er opeens andere mensen naast je die duidelijk eigenlijk op de plek zouden willen staan waar jij nu staat. Soms buigen ze zich zelfs volledig langs je heen om er ook bij te kunnen. De kans is groot dat je al snel je ruimte opgeeft, en in je mandje gooit wat je op dat moment in je handen had. En dat terwijl je eigenlijk nog midden in je keuzeproces zat!

Online heb je dit probleem niet. Neem alle tijd die je wil, vergelijk alle soorten en merken shampoo, al doe je er uren over. Er is niemand die je in de weg kan staan, of die ongeduldig naast je staat te wachten.

Koop ook de gênante dingen

Er zijn van die dingen die je misschien liever niet afrekent bij de kassa. Zeker niet als daar toevallig iemand achter staat die je kent, of wanneer je in de rij belandt met je buurvrouw. Interessant, drie pakjes condooms, wat ben jij dit weekend van plan?

Eigenlijk zou je er lekker je schouders voor moeten ophalen, en kopen wat je wilt. Toch zijn er veel mensen die dit soort ‘gênante’ producten liever online aanschaffen. Zo weten ze zeker dat er geen bekenden in hun mandje mee kunnen gluren en hier allerlei conclusies aan verbinden. Veel online drogisten geven aan dat zij juist dit soort aankopen veel gedaan zien worden. Prima, als je je daar prettiger bij voelt!