27vakantiedagen.nl

Ook in 2021 op vakantie in eigen land? Boek een fijne kampeerplaats aan zee

Het vermoeden bestaat dat in 2020 het meer dan ooit zo was dat Nederlanders in hun eigen land een vakantiebestemming zochten. Minder mensen dan gewoonlijk reisden dus af naar het buitenland voor vakantie. En nu zijn de achterliggende redenen hiervan uiteraard minder prettig; met een vakantie in Nederland is gelukkig niets mis. Denk alleen al aan die vele kilometers kustlijn die ons land biedt! Een mooie camping in Nederland aan zee vinden is dan ook geen moeilijk karwei. In de volgende alinea helpen we je toch alvast een eindje op weg.

Een aantal van Nederlands beste campings aan zee

Aangezien vele mensen graag vakantie vieren in de nabijheid van zee├źn en meren zijn er in de Nederlandse kustgebieden talloze campings te vinden. In Zeeland is het uiteraard volop raak wat dat betreft. Wat te denken van bijvoorbeeld Camping Dishoek op Walcheren. Slechts een gemoedelijk bospaadje scheidt deze comfortabele camping van het Dishoekse strand. In Zuid-Holland zou je dan weer kunnen kamperen in Ouddorp. Daar vind je namelijk Toppershoedje, dat gelegen is bij een van Nederlands breedste stranden. In Noord-Holland is Vakantiepark Callassande een echte aanrader, ook vanwege het luxe karakter (en het zwemparadijs) van deze camping. 

27vakantiedagen.nl

Voordelen van het campingleven

Miljoenen Nederlanders geven dikwijls de voorkeur aan een kampeerplek of een huuraccommodatie op een camping als vakantieverblijf. Het campingleven spreekt hen simpelweg aan. Dit is niet zonder reden, want op een camping leef je grotendeels in de buitenlucht, iets wat in het dagelijks leven jammer genoeg niet altijd goed lukt. Verder is het een charme van campings dat je onder meer de sanitaire faciliteiten met elkaar deelt. Er is daardoor meer eensgezindheid onder kampeerders dan onder pakweg hotelbezoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *