marathon rotterdam

Marathontraining Rotterdam

Ga jij de 40e editie van de marathon van Rotterdam lopen? Nadat de marathon van Rotterdam twee keer verzet is door alles rondom Corona staat de mooiste marathon van ons land gepland op 24 oktober 2021.

Natuurlijk is This is Running wederom van de partij. Vanaf half juli wordt er weer met diverse groepen naar deze geweldige marathon toegewerkt. Het programma wat gebaseerd is op de visie van Sportrusten biedt kwalitatieve marathontraining aan lopers die op een andere en revolutionaire manier willen trainen. Geen lange duurlopen, geen overbelasting, geen overtraining, maar een goede balans tussen marathontraining en herstel. Dat wordt gedaan met een schema, waarbij er op hartslag wordt getraind. En waarbij er niet langer wordt gelopen dan 14 km. Klinkt onwerkelijk, maar This is Running heeft in de loop van de jaren veel lopers met dit programma naar de eindstreep toe geholpen.

Het schema bestaat uit 4 trainingen in de week. Twee duurlopen op hartslag, een intervaltraining en een korte rustige training. De zogenaamde vogels kijken. Op deze manier wordt er gevarieerd getraind, waardoor het lichaam zich optimaal voorbereid. En waardoor de balans tussen vetten en suikers kloppend is.

This is Running heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in deze manier van marathontraining. Zo wordt er elk jaar toegewerkt naar de marathon van Rotterdam en naar een najaarsmarathon. Steeds meer lopers zien de voordelen van het programma. Naast dat het minder tijdsintensief is trainen lopers veel slimmer en bewuster. En is de kans op overbelasting en blessures veel geringer. Veel lopers staan dan ook veel fitter aan de start van de marathon. En wordt de marathon ook nog eens op een veel betere manier gelopen. Dit doordat lopers op hun hartslag lopen en dus nooit teveels suikers verbranden, waardoor de man met de hamer wegblijft. En een PR lopen? Ook dat is mogelijk. Veel lopers hebben dit de afgelopen jaren laten zien. Ook eigenaar en trainer van marathontraining Rotterdam heeft in Eindhoven een dik PR gelopen door 16 minuten van zijn tijd af te lopen. Dus jij kan het ook?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *