8 december 2021
Goede training

Krachttraining vrouwen: wat zijn hier de voordelen van?

Je ziet het steeds vaker: vrouwen die aan krachttraining doen. Het is eigenlijk al helemaal niet meer vreemd dat vrouwen ook in het krachthonk van de sportschool te vinden zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van krachttraining vrouwen? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Sport

Je lichaam vormen

Vaak wordt gedacht dat krachttraining helpt bij het afvallen, maar dat is eigenlijk te verwaarlozen. Tijdens krachttraining vrouwen verbrand je wel wat calorieën en ook na je training blijf je door de spieren die je opbouwt meer calorieën verbranden. Dit is echter niet veel. Afvallen door je voeding aan te passen en je calorie-inname te beperken is veel effectiever.

Kun je dan niet een mooi lichaam krijgen door krachttraining? Zeker wel! Met krachttraining vrouwen kun je je lichaam mooi vormen. Tijdens het afvallen blijven door krachttraining je spieren behouden. Als je straks wat bent afgevallen, zul je die spieren tevoorschijn zien komen. Wil je op gewicht blijven of aankomen? Dan kun je je lichaam ook mooi vormen met krachttraining.

Sterker

Krachttraining maakt je uiteraard sterker en dit zul je zeker merken in het dagelijks leven. Zeker als je voor een groot deel compound oefeningen (complexe oefeningen waarmee je meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt) doet, word je in het dagelijks leven veel sterker. Kun je bepaalde lichaamsdelen minder goed bewegen? Dan kan krachttraining vrouwen ook helpen om deze lichaamsdelen sterker te maken.

Houding

Ook kan krachttraining vrouwen heel goed zijn voor je houding. Je traint namelijk ook je core, waardoor je lichaam sterker wordt en je beter rechtop kan blijven staan.

Sportief

Zelfvertrouwen

Verder zal krachttraining je meer zelfvertrouwen geven. Niet alleen omdat je een mooi lichaam krijgt, maar ook omdat je sterker wordt en ziet wat je allemaal kan!