8 december 2021

Hoe kies je de geschikte personal trainer?

Je hebt de stap gezet en wil gaan werken aan je levensstijl, en daarbij schakel je de hulp in van een personal trainer. Maar hoe kies je nou de juiste personal trainer? Er is zoveel aanbod en iedereen noemt zichzelf tegenwoordig personal trainer. In dit artikel lees je een aantal nuttige tips bij het uitkiezen van de juiste personal trainer. 

Tip 1: Vraag naar de opleiding

Een echte personal trainer heeft voor het vak geleerd. En als je voor het vak geleerd hebt heb je dus een opleiding gedaan tot personal trainer. Dit is een eerste indicatie voor hoe goed een personal trainer is. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar over het algemeen gaat op dat een personal trainer met een opleiding het beter doet dan een personal trainer zonder opleiding. Persoonlijk loop ik bij een personal trainer in Delft. En deze personal trainer heeft jaren gestudeerd en is dus ook echt vakbekwaam. 

Tip 2: Kies niet iemand die je gelijk van alles aansmeert 

Er zijn personal trainers die je gelijk van alles willen aansmeren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een personal trainer moet bereid zijn om samen met jou tot het maximale resultaat te komen. Natuurlijk betaal je daarvoor, maar puur geld moet niet de motivatie zijn van een personal trainer. Als dat wel zo is ontstaat er een scheve verhouding en is de kans dat jij tevreden bent kleiner. 

Tip 3: De persoonlijke klik 

Natuurlijk is een persoonlijke klik ontzettend belangrijk. Je bent namelijk met iemand anders aan jezelf aan het werken en dat kan je het beste toevertrouwen aan iemand met wie je een goede persoonlijk klik hebt. Ga van tevoren even voor een kennismakingsgesprek, vaak merk je dan al snel of iemand bij je past of niet. 

Bron: personaltrainerdenhaag.com.