8 december 2021

Gezonde goede voornemens

Wie zegt dat je goede voornemens alleen aan het einde van het jaar kunt hebben? Je kunt er iedere dag voor kiezen om opnieuw te beginnen. Het is daarbij nooit te laat om gezonder te gaan leven. Spreekt dit je wel aan, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder vind je een aantal voorbeelden van gezonde goede voornemens.

Spendeer meer tijd met vrienden en familie

Mensen zijn over het algemeen erg druk, waardoor het er al gauw bij in schiet om tijd te spenderen met de mensen die dichtbij je staan. Je hoeft heus niet opeens ieder weekend naar je familie die aan de andere kant van het land woont te gaan, maar het is wel goed om tijd door te brengen met de mensen waar je om geeft.

Beweeg meer

Nu we veel thuis zitten kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Toch is dit erg belangrijk, zowel voor je fysieke als je mentale gesteldheid. Ga een lekker rondje hardlopen met je vriend of vriendin, schrijf je in voor een leuke groepsles of ga een dagje zwemmen. Doe het wel rustig aan als je een tijdje niet gesport hebt, je wilt blessures natuurlijk voorkomen. Dit kun je overigens ook doen door steunkousen te dragen, bijvoorbeeld van stoxenergy.com

Eet gezonder

Ook gezond eten is natuurlijk erg belangrijk. Je hoeft heus niet de hele dag aan de salades. Het is zelfs belangrijk om af en toe eens te zondigen; zo houd je je nieuwe lifestyle beter vol. Zorg ervoor dat je genoeg groente en fruit eet en dat je zoveel mogelijk voor onbewerkte voeding kiest. Het is dan al een stuk verantwoorder om af en toe een lekker stukje chocola te nemen. Uiteindelijk komt het allemaal neer op een goede balans van gezond eten en op zijn tijd een uitzondering in de vorm van wat ongezondere voeding.