8 december 2021
motorclub

Ga jij bij de motorclub?

Je bent al een tijdje de trotse bezitter van een motor. Of heb je net een nieuwe motor gekocht? Vergeet niet om direct je motor te verzekeren zodat je snel de weg op kan. Net zoals geldt voor elke hobby, heb jij passie voor wat je doet en wil je deze graag delen met anderen. Voor elke hobby is wel een club te vinden. Net zoals er een boekenclub is voor mensen die graag lezen, is er een motorclub voor mensen die graag motorrijden. Lees hieronder waar je aan moet denken als je je bij een club wilt aansluiten.

Alle soorten en maten

Motorclubs zijn er in alle soorten en maten. Sommige clubs zijn er voor mensen uit de omgeving, maar er zijn ook clubs waar alleen mensen met dezelfde soort motor bij zitten. Bij de Hells Angels bijvoorbeeld kun je je niet aansluiten als je geen Harley Davidson rijdt. Maar je kan ook kijken naar op wat voor manier je motor wilt rijden. Ga je graag lange stukken rijden, in bepaalde gebieden of wil je graag racen? Houdt dit soort voorkeuren in gedachten terwijl je je oriënteert.

Regels

Iedere motorclub heeft zo zijn eigen regels. Hoe je lid verschilt dan ook per club. Een regel bij veel clubs is dat je een man moet zijn. Er zijn wel clubs die ook vrouwen toelaten, maar dan ben je hoogstwaarschijnlijk een van de weinige vrouwen aanwezig. Simpelweg doordat veel meer mannen motor rijden. Er zijn natuurlijk ook clubs voor alleen vrouwen. Daarnaast is er binnen motorclubs een hiërarchie. Bovenaan staan de president en vice-president, daaronder de penningmeester en secretaris, gevolgd door de vaste leden. Onderaan staan de mensen die lid willen worden en nog niet ingestemd zijn, en de mensen die net kennis maken met de club.

Lid worden

Hoe je lid wordt verschilt per club. Er zijn clubs waarvoor je een formulier kunt invullen waarna je reactie afwacht. Maar er zijn ook clubs waar het moeilijker is om lid van te worden. Je moet dan een lid van de club bij jou in de buurt vinden aan daar aan vragen hoe je lid wordt. Oriënteer je en bedenk goed of een club bij je past voordat je je ergens aanmeld.