voordelen bamboe sokken

De voordelen van bamboe sokken

Besteed jij veel aandacht aan het kopen van sokken? Of pak je gewoon een setje uit de bak voor de kassa van de winkel waar je dan toevallig bent? Veel mensen doen dat laatste. Maar we staan en lopen de hele dag op onze voeten. Dat maakt het eigenlijk gek dat we niet zo veel aandacht besteden aan het kopen van sokken als aan het kopen van de perfecte jeans. Gelukkig zijn er merken als Bamboosa die voor ons veel aandacht besteden aan sokken. Nu is het tijd dat wij dat ook eens doen. Spoiler alert: wij gaan voor de bamboe sokken.

Het beste materiaal voor sokken

Sokken worden meestal van een van de volgende drie stoffen gemaakt: polyester, katoen of wol. Of een mix daarvan. Polyester heeft de voordelen dat het een sterk materiaal is dat lang zijn kleur behoudt. Helaas is de keerzijde van polyester dat het niet goed ademt, wat het niet de beste keus voor sokken maakt. Katoen daarentegen is wel een luchtige stof én zachter dan polyester. Daar betaal je wel voor, zeker als je 100% katoen wilt. Natuurlijk is een mix met andere stoffen mogelijk, maar dan merk je minder van de voordelen van katoen.

Dan is er ook nog wol. Het neemt beter vocht op dan katoen en isoleert ook goed als het nat is. Wol heeft voor sokken helaas wel veel nadelen. Bij warmer weer is het veel te warm; je kan niet elk wollen kledingstuk in de wasmachine doen; en het kan ontzettend jeuken. Elke stof heeft dus wel zijn nadelen. De oplossing: bamboe sokken. Dit is een van de zachtste stoffen waarvan je sokken kan kopen. Het voelt zelfs fijner aan dan katoen. Daarnaast heeft het de voordelen van wol zonder de nadelen. Je kan ze dragen met warm weer, en ze nemen ontzettend goed vocht op. En dat zijn nog niet eens alle voordelen van bamboe sokken.

Bamboe sokken voor frisse voeten

Het grootste voordeel van bamboe sokken komt van de antibacteriële eigenschap van bamboe. Hierdoor blijven je voeten in bamboe sokken vrij van bacteriën. Zo kun je de hele dag rekenen op frisse voeten! Daarnaast is bamboe ook nog eens een heel erg milieuvriendelijk te produceren materiaal. Als je hierdoor nog niet overtuigd bent dat een set bamboe sokken de beste optie is, kun je ze het beste zelf uitproberen. Je kan makkelijk een setje op bijvoorbeeld Bamboosa bestellen. Je bent zo om!