Sporten

Crossboxing is de ideale trainingsmethode voor een breed publiek

Sporten is vooral de laatste jaren sterk in opmars. Er komen steeds meer sportscholen bij. Steeds meer stellen kiezen ervoor om samen te gaan sporten op een sportschool waar ze begeleid worden. Daarom kon Crossboxing niet uitblijven. Het is een trainingsmethode die pittig, inspannend, uitdagend en gemixt kan worden beoefend. De methode is vooral geschikt voor stoere vrouwen en mannen. Er is tijdens het beoefenen van Crossboxing geen fysiek contact. Het heeft de juiste balans tussen keihard trainen en plezier maken. Daarom is het een trainingsmethode voor een breed publiek.

De methode

Tijdens de oefeningen krijg je het beste voorgeschoteld uit twee disciplines. Op de eerste plaats leer je de technieken uit de bokssport. Ten tweede doorloop je een functionele circuittraining. Daarbij zal heel het lichaam getraind worden. Doordat je verschillende oefeningen achter elkaar doet, komen al je spiergroepen aan de beurt. De oefeningen volgen elkaar snel op. Tussen de oefeningen. waarbij je van het ene toestel naar het ander gaat, krijg je bijna geen rust. Daardoor neemt je conditie toe.

Shot of a young woman sparring with a boxing partner at the gym

De training

Het is de ideale mix van boksen en fitness. Tijdens de oefening bij het boksen oefen je met verschillende combinaties. Daarbij kun je denken aan het ontwijken van stoten, duiken, slippen, maar ook aan het trainen met kettlebells en soortgelijke apparaten. Zodra de muziek wordt gestart, begin je met de warming-up. Vervolgens ga je met je trainingspartner verschillende combinaties maken op elkaars handschoenen. Daardoor krijg je een groot uithoudingsvermogen. Omdat je elkaar niet lichamelijk mag raken zijn blessures uitgesloten. Wanneer je met het deel van de boks training klaar bent, moet je nog een circuit doorlopen. De oefeningen kunnen iedere week anders opgebouwd zijn, zodat het nooit saai wordt. Het is de ideale methode als vrouw en man samen willen gaan sporten. Wanneer je naar huis gaat, ben je moe, maar vooral voldaan.