8 december 2021
Arie Molenaar Motors

Benodigdheden voor je eerste motor

Je hebt je oog laten vallen op je eerste motor. Heel leuk! Maar: wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een motor? Misschien weet je al wat je wilt, maar zoek je nog een plek waar je alles voor je motor kan aanschaffen. Kijk dan eens bij Arie Molenaar Motors. Heb je nog geen idee wat je nodig hebt? Wij vertellen het je hieronder.

Motorhelm

Natuurlijk heb je een helm nodig. Het is handig om hier rekening mee te houden bij de aanschaf van de motor. Wellicht wil je de motor meteen wegrijden nadat je hem hebt gekocht. Dan ben je verplicht om een helm te dragen. Zonder riskeer je niet alleen een boete maar ook je eigen veiligheid. Overweeg voor je eigen veiligheid ook om een lichte helm aan te schaffen; met een lichte kleur zien automobilisten je beter op de weg.

Motorkleding

Naast een helm is het verstandig om speciale motorkleding aan te schaffen. Denk daarbij niet alleen aan een broek en jas. Om goed beschermd te zijn bij een onvoorziene val maak je je outfit compleet met hoge schoenen of laarzen en handschoenen. Daarnaast is het verstandig om oogbescherming te dragen tijdens het motorrijden. Er vliegt meer rotzooi op de weg rond dan je denkt en kleine steentjes kunnen in je richting schieten door verkeer om je heen.

Slot

Denk eraan om een goed slot te kopen om je motor mee vast te zetten. Een goed slot is altijd goedkoper dan een gestolen motor vervangen. Natuurlijk kun je zelf bepalen wat voor slot je koopt. Maar check ook zeker je verzekering op wat voor slot geëist wordt. Als je motor gestolen wordt terwijl hij netjes op slot stond met het vereiste slot, dan is de kans veel groter dat je afhandeling met de verzekering prettig verloopt.

Vaste lasten

Naast de kosten voor je motoraccessoires, moet je rekening houden met de vaste lasten. Bij de aanschaf van een motor komen ook een verzekering en belasting kijken. Houdt er daarnaast ook een potje apart voor onderhoud. Net zoals met een auto zal je motor jaarlijks wat onderhoud nodig hebben om als een zonnetje te blijven rijden. Zo, alles op een rijtje? Dan ben je nu klaar om je eerste motor te gaan kopen!