4 tips voor beginnende karpervissers

Een nieuwe hobby nodig? Karpervissen is een interessante hobby. De een is er al vroeg mee begonnen, de andere begint pas op latere leeftijd. In deze blog geven wij 4 tips om meer karpers te vangen. Dus verzamel je materiaal en boilies: tijd voor een visweekend! Kijk op Raven.nl voor al jouw visspullen.

Tip 1: Vooronderzoek

Wie nog niet zo bekend is in de wereld van karpervissen, doet er goed aan om zo veel mogelijk informatie in te winnen. Lees bijvoorbeeld artikelen van doorgewinterde vissers of bekijk video’s op YouTube. Het web staat vol met informatie en dit kan jou een aardig eind op weg helpen.

Tip 2: De basis

Wanneer je net om de hoek komt kijken, is het niet verstandig om direct met ingewikkelde hengels te vissen. Zorg ervoor dat je eerst de basis onder controle hebt. Start daarom altijd met een vaste hengel of penhengel. Ook met deze hengels kun je namelijk karpervissen.

Tip 3: De vislocatie

Voordat je visweekend daadwerkelijk begint is het slim om het water te observeren. Vaak kun je plekken vinden waar karpers zwemmen. Je herkent deze plekken aan bellen plakkaten, verkleurd water, een boeggolf of bewegende waterplanten. Al deze aanwijzingen kunnen leiden tot een succesvolle vangst.

Tip 4: Voeren

Wil jij gaan voeren met boilies? Gooi dan niet zomaar het voer ergens in het water. Op plekken waar weinig wordt gevist, is de kans groter op succes. Verken altijd eerst de stek, voordat je aan de slag gaat. Je wilt namelijk niet dat het voer op de bodem van het water of tussen de planten beland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *